УПРАВЛЕНИЕ РАСХОДАМИ: КАК МОЖНО СНИЗИТЬ ТРАНСПОРТНЫЕ РАСХОДЫ

Независимо от сферы деятельности, в которой вы работаете, управление затратами, скорее всего, является первостепенной темой на каждом совещании. Благодаря более чем 20-летнему опыту в области посредничества в сфере автомобильных грузовых перевозок, а также в сфере перевалки товаров, мы нашли правильные стратегии управления транспортными расходами. Вы можете дополнительно сэкономить, вне зависимости от вида автомобильной перевозки грузов, применяя следующие советы:

1. Solutii pentru reducerea costurilor de transport

Costurile transportatorilor au crescut, principalele cauze fiind cresterea pretului la carburant, cresterea salariului minim si majorarea taxelor de drum. Indiferent de motiv, firmele de transport incep sa nu mai poata concura exclusiv pe baza pretului de transport marfa. Iata cateva solutii potrivite pentru reducerea costurilor: 

1.1 Planificarea sincronizata

Cum poate fi redus costul serviciilor de transport prin planificarea sincronizata? In principiu, exista doua solutii: 

  • Alegerea mijlocului de transport corespunzator;
  • Alegerea unei rute optime de transport. 

In acest caz, beneficiarul nu va mai fi nevoit sa stabileasca traseul efectiv, deoarece transportatorul ii va propune rutele si mijloacele de transport optime in conformitate cu nevoile sale de transport. Astfel, beneficiarul trebuie doar sa indice detaliile legate de destinatia marfurilor transportate.  

Transportatorul poate gasi traseul eficient atat din punct de vedere al costurilor, cat si in privinta duratei transportului, prin calcularea distantei, evitarea zonelor care impun restrictii de drum,  anticiparea si ocolirea portiunilor de drum aglomerate si calcularea din timp a  taxelor de drum.

In functie de volumul de marfa care se doreste a fi transportat, se poate opta pentru regimul de transport complet (FTL) sau de grupaj (LTL). In cazul transportului FTL, se va inchiria un camion care va fi ocupat integral cu marfa unui singur client. In cazul transportului LTL, in regim de grupaj, se va inchiria doar o parte din camion, restul spatiului din camion fiind destinat marfurilor altor clienti.

1.2 Adaptarea stilului de condus si economia de combustibil

Si stilul de condus poate influenta costurile unui transport. Astfel, prin adoptarea unui stil de condus economic, se poate reduce consumul de combustibil. Instruirea soferilor cu privire la adoptarea unui stil de condus preventiv si ecologic, are un impact semnificativ atat in privinta costurilor companiei, cat si a sanatatii mediului. 

O solutie pentru reducerea consumului de combustibil o reprezinta monitorizarea lui. Digitalizarea reprezinta un element cheie care contribuie la evaluarea stilului de condus al soferului si impactul acestuia asupra consumului de combustibil.

1.3 Intretinerea regulata a camioanelor

Nu asteptati ca vehiculele pe care le folositi la livrari sa se strice pentru a le trimite in service! Reviziile si intretinerea regulata sunt indispensabile, iar respectarea lor o sa va garanteze eficienta, siguranta si vehicule mai fiabile si consum mai mic de combustibil. De asemena, nu veti risca intreruperea fluxului de comenzi. Nu uitati, siguranta soferilor dumneavoastra, a tuturor participantilor la trafic, dar si a marfurilor pe care le transportati reprezinta un element de incredere si calitate privind  serviciile pe care le oferiti. Uzura anvelopelor si neglijarea curatarii filtrelor de particule pline de praf sunt doar cateva exemple care conduc la un consum ridicat de combustibil.

Monitorizarea flotei si a comportamentului soferilor cu ajutorul sistemelor GPS, va ajuta, de asemenea sa reduceti costurile. 

Inspectiile de intretinere preventiva trebuie sa acopere urmatoarele aspecte: 

  • Reparatii si schimbarea lichidelor;
  • Inlocuirea pieselor uzate;
  • Verificarea intervalului de inspectie si verificarea kilometrajului. 

Daca nu va doriti neplaceri pe drum, este indicat sa evitati piesele de slaba calitate sau reparatiile realizate de persoane necalificate!

1.4 Mentinerea unui buget restrans

Pentru a putea mentine un buget restrans este necesar un management eficient al transportului rutier, mai ales in ceea ce priveste cheltuielile si profitul. Nu ezitati sa analizati fiecare transport, de la timpul de livrare, pana la costul fiecarei curse. Monitorizarea constanta a costurilor va poate ajuta sa aveti o perspectiva reala asupra bugetului si sa luati decizii optime cu privire la planificarea, organizarea si  modul de desfasurare al transportului.

Aplicati toate aceste solutii si veti descoperi cat de repede incepeti sa economisiti bani! 

preloader image
Call Now Button