Transport marfa Ucraina

Ucraina este un partener comercial important pentru Romania. Schimburile comerciale in primele 8 luni ale anului 2021 au depasit 1,5 mld. USD (din care 1 mld. USD au reprezentat importuri din Ucraina si 0,5 mld. exporturi din Romania).

Sursa: https://romania.mfa.gov.ua/ro/partnership/cooperare-economico-comerciala-si-activitate-investiionala

Cel mai important tip de transport prin care se realizeaza transportul marfurilor care stau la baza acestui schimb comercial este transportul rutier.

Ucraina

Daca sunteti in cautarea unui partener pentru realizarea transporturilor rutiere pe relatia Romania-Ucraina sau Ucraina-Romania trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:

  • Ucraina este in afara Uniunii Europene, deci transporturile se realizaza in baza autorizatiei specifice sau a carnetului TIR;
  • Se vor intocmi proceduri vamale de catre comisionari vamali atat la incarcarea marfurilor (deschiderea operatiunilor in tara  de export/declaratiei vamale de tranzit), cat si la livrarea acestora (inchiderea operatiunilor in tara de import/declaratiei vamale de tranzit);
  • De formalitatile vamale se poate ocupa importatorul/exportatorul sau transportatorul, la cerere;
  • Cele mai multe camioane care realizeaza aceste transporturi sunt detinute de firme de transport din Ucraina;

Prin prisma experientei si a retelei vaste de parteneri din Ucraina, Europa Expeditie va poate oferi solutii de transport indiferent daca vorbim de export sau import.

1. Rute de transport in Ucraina

Realizam incarcari si livrari in toate regiunile si orasele importante ale Ucrainei: Kiev, Kharkiv, Odessa, Dnipro etc.  Insa nu ne limitam la acestea. Putem cauta si oferi solutii specifice in functie de nevoile dumneavoastra de transport.

Cunoastem legislatia specifica si efectuam transportul in conformitate cu normele reglemetante pe teritoriul Ucrainei.

2. Preturi de transport din Ucraina

Preturile pentru a transporta marfa din Ucraina, depind de tipul de transport de care aveti nevoie, de volum, greutate, distanta, termen de livrare, dar si de serviciile aditionale precum transbordarea marfurilor

Bineinteles, pretul depinde si de volumul de marfa si implict cereri de transport din piata, prezenta sau absenta capacitatii pe piata de transport, situatia avizelor de transport eliberate de organele de stat din Romania pentru carausii ucraineni etc.

Pentru ca fiecare solicitare de transport este diferita, nevoile clientilor fiind diverse, ne puteti contacta pentru a va oferi solutii personalizate nevoilor dumneavoastra de transport.

3. Tipuri de transport Ucraina – Romania - Ucraina

3.1. Transport de marfa in regim FTL

Trasportul dedicat unui singur client. Acesta presupune inchirierea unui camion complet pentru transportarea marfurilor dintr-un punct in altul.  In majoritatea cazurilor, pretul consta in plata unui tarif pentru un transport pe ruta respectiva. Exista si situatii exceptionale in care pot sa apara taxe suplimentare, dar acestea sunt aduse la cunostinta clientului.

3.2. Transport de marfa in regim de grupaj

Un singur camion, marfa mai multor clienti. Se mai numeste si grupaj sau camion incarcat partial.

In comparatie cu transportul de marfa in regim FTL, in cazul LTL, clientul plateste un tarif per palet (daca marfa este paletizata) sau pe suprafata de podea ocupata in camion (daca marfa nu este paletizata).

4. Ce tipuri de marfa poti transporta din Ucraina cu EuropaExpeditie?

Putem transporta orice tip de marfa inspre si dinspre Ucraina, de la marfuri generale la marfuri periculoase (ADR), marfuri agabaritice, marfuri cu temperatura controlata si alte asemenea.

5. Ce camioane folosim pentru a aduce marfa din Ucraina in Romania?

O LISTA CU TIPURILE DE CAMIOANE PE CARE LE FOLOSIM:

  • Camion cu prelata
  • Camion frigorific
  • Trailer de tip flatbed / trailer specializat
  • Autoutilitara de 3,5 to

Partenerii cu care colaboram pentru transporturile de marfuri periculoase, detin in flota camioane autorizate si echipate adecvat pentru transportarea marfurilor ADR.

 

Vreti sa aflati mai multe informatii? Nu ezitati sa ne contactati!
Va vom pune la dispozitie intotdeauna o solutie logistica pentru transportul dumneavoastra.
V-ar placea sa va organizati/ planificati perfect transportul? Suntem bucurosi sa discutam posibilitatile intr-o consultatie gratuita.
Sunati-ne la +40 372 300205 sau la +40 372 300208.
Sunati la +40 372 300205 direct pentru expedieri urgente!
Aflati mai multe informatii despre asigurarea suplimentara a marfurilor.

E van Wijk Group Companies

Logistic E van Wijk

Adresa: Str. Clujului 7, 407042,  Sannicoara, Jud. Cluj, Romania

E. van Wijk Forwarding BV

Adresa: Columbus 5, 7609 RM Almelo, Olanda

E. van Wijk Logistics BV

Adresa: Expeditiestraat 14 , 4283 JG Giessen, Olanda

Himex Logistics

Adresa: Marconistraat 23, 7575 AR Oldenzaal, Olanda

preloader image
Call Now Button