Europa Expeditie ofera servicii specializate de transport de marfa international in functie de tipul de marfa transportata. In categoria marfurilor speciale regasim si marfurile periculoase, ADR.  Acest tip de marfa trebuie transportata, manipulata si depozitata in conditii optime, de aceea punem la dispozitie si servicii conexe de depozitare si transbordari  marfa

Daca si dumneavoastra cautati solutii pentru transportul ADR, Europa ExpeditIe are raspunsul!

Conditii de transport pentru marfa ADR

Este important de notat faptul ca, din cauza naturii lor fizico-chimice, marfurile ADR pot pune in pericol atat oamenii cu care intra in contact, cat si mediul inconjurator. Acestea gasindu-se in stare solida sau lichida, transportul de marfuri periculoase ADR se va realiza exclusiv cu ajutorul unor camioane dotate corespunzator. 

Realizam transport marfa ADR atat in regim de camion complet, cat si in regim de grupaj. 

Pentru realizarea transportului ADR, va punem la dispozitie:

 •  mijloace de transport autorizate;
 • soferi instruiti corespunzator;
 • echipamente de protectie necesare unui astfel de transport.

Dotarea tehnica auto pentru transport marfa ADR

Autovehiculele care efectueaza transport de marfa periculoasa vor fi in mod obligatoriu dotate cu echipamente de protectie. Mijloacele de transport puse la dispozitie de catre Europa Expeditie indeplinesc absolut toate conditiile de transport marfa ADR si sunt dotate in conformitate cu standardele in vigoare. Soferul va avea asupra lui trusa ADR, iar autovehiculul va fi echipat cu stingatoare de incendiu si triunghiuri de avarie, precum si semne distincte de identificare. 

In functie de specificul marfurilor periculoase transportate, trusa ADR a conducatorului auto poate cuprinde toate sau doar o parte din urmatoarele echipamente: 

 • Vesta fluorescenta/reflectorizanta;
 • Manusi;
 • Ochelari de protectie;
 • Sort;
 • Cizme de protectie;
 • Masca de gaze;
 • Filtru de protectie;
 • Casca de protectie;
 • Lanterna portabila.

Documente necesare pentru transportul de marfa ADR

Putem clasifica documentele necesare desfasurarii unui transport ADR astfel:

1. Certificatul de agregare ADR pentru vehicul

Acest certificat este emis de Registrul Auto Roman (RAR) proprietarului vehiculului, la solicitarea acestuia din urma, avand o valabilitate de 1 an. Transportul altor marfuri periculoase decat cele mentionate in certificatul de agregare ADR este strict interzisa.

2. Certificatul de pregatire profesionala ADR pentru sofer

Acest certificat este obligatoriu pentru transportul marfurilor ADR, avand o valabilitate de 5 ani. Astfel, soferii care doresc sa detina un certificat ADR, trebuie sa participe la cursuri de pregatire si sa promoveze examenul specific care atesta indeplinirea cerintelor speciale obligatorii in transportul rutier de marfuri periculoase.

3. Documentul de transport al marfurilor

Documentul de transport trebuie completat de expeditor si trebuie sa contina urmatoarele informatii:

 • Numarul ONU al marfurilor transportate;
 • Denumirea oficiala de transport;
 • Codurile de clasificare, numarul clasei, clasele de pericol, grupa ambalare, codul de restrictie pentru tuneluri (daca este cazul);
 • Numarul si descrierea coletelor;
 • Cantitatea totala pentru fiecare marfa periculoasa;
 • Numele si adresa destinatarului;
 • Declaratia conform dispozitiilor fiecarui acord special (doar daca este cazul).

In calitate de client, va rugam sa acordati atentie sporita ambalarii si etichetarii corecte pentru acest tip de marfuri. De asemenea, declaratia intocmita pentru un astfel de transport se afla tot in sarcina dumneavoastra. Pentru o clasificare corecta puteti consulta lista de substante periculoase de mai jos.

Clasele de substante periculoase in conformitate cu Acordul European

In conformitate cu Acordul European au fost clasificate noua categorii de substante periculoase. Acestea sunt: 

   1 Substante si obiecte explozive;

   2 Gaze inflamabile, neimflamabile, netoxice si toxice;

   3 Lichide inflamabile;

   4.1 Substanţe solide inflamabile, substanţe autoreactive, substanțe care polimerizează și substanţe solide explozive desensibilizate;

   4.2   Substante predisupuse la aprinderea spontana;

   4.3   Substante care degaja gaze inflamabile la contactul cu apa;

   5.1   Substante comburante;

   5.2   Peroxizi organici;

   6.1   Substante toxice;

   7    Materiale radioactive;

   8    Substante corozive;

   9    Obiecte si substante periculoase diverse;
Transportam orice fel de marfa ADR, cu exceptia marfurilor periculoase aflate in clasa 1 (explozibili) si clasa a 7-a (substante radioactive).  Puteti sa verificati aici clasa ADR a marfurilor pe care doriti sa le transportati. Transportul se va desfasura in camioane dotate cu remorca/semiremorca cu prelate sau termo.

Preturi pentru transportul ADR

Pretul unui transport ADR se va stabili in functie de volumul marfii, greutate si distanta ce va fi parcursa de camion.

Oferiti-ne mai multe detalii despre transportul dumneavoastra ADR aici si va vom contacta in cel mai scurt timp!

Formular de contact

  FAQ

  Oferim solutii logistice customizate pe nevoile clientului prin servicii de transport de inalta calitate si siguranta. Suntem un partener pentru toate transporturile la nivel auropean. Avem o expertiza de peste 20 de ani in domeniul transportului de marfuri, fiind mereu un partener de incredere in toate colaborarile pe care le-am stabilit. Alegem varianta cea mai buna pentru dumneavoastra, va calculam precis durata si distantele, luand in considerare toti factorii care pot aparea in realizarea transportului.

  Imediat dupa ce solicitarea dumneavoastra ajunge la noi, veti fi contactat de o persoana cu expertiza potrivita pe nevoile si cerintele dumneavoastra, fie prin intermediul telefonului, fie prin e-mail.

  Dupa completarea si transmiterea formularului de cerere a ofertei catre noi, vom reveni catre dumneavoastra cu solutia de transport potrivita nevoilor dumneavoastra, fie pe sosea, pe apa sau “din usa in usa”. Intreaga noastra echipa se dedica in totalitate succesului fiecarei colaborari.

  Garantam pentru raspunsul imediat la socilitarea dumneavoastra. Stim ca fiecare transport are cerinte specifice, iar expertiza noastra ne ajuta sa luam decizii eficiente si sigure in cel mai scurt timp. Echipa noastra va veni in intampinarea dumneavoastra cu cea mai buna solutie de transport, oferind servicii de inalta calitate si livrand marfa la timp si in siguranta.

  Pentru solicitarile privind transportul containerelor, avem nevoie de dimensiunea containerului pentru a sti care este tipul de camion necesar acestui transport, astfel incat sa putem gasi solutia potrivita pentru dumneavoastra.

  Noi nu avem un sistem de urmarire efectiva a camionului, dar reteaua noastra de transportatori dispune de astfel de sisteme de urmarire. Astfel ca, in orice moment al derularii transportului, putem avea informatii corecte si exacte privind locatia camionului.

  Da, vopselele intra in categoria marfurilor periculoase de tip ADR. Va putem aranja transportul de marfuri periculoase in aproape toate cazurile. Transportatorii nostri sunt specializati in aproape toate clasele ADR.

  Afla mai multe

  Pentru ca marfa sa fie mutata in conditii cat mai eficiente, ergonomice si de siguranta, avem nevoie de un suport dedicat acestei operatiuni. Suportul poarta denumirea de palet si poate fi din lemn, plastic sau metal. In alegerea celei mai bune variante, se tine cont de mai multi factori: tipul marfurilor, mediul de utilizare sau tipul sarcinii. Nu exista dimensiuni standard ale paletilor care sa fie reglementate la nivel international, deoarece terminologia si standardele de fabricatie variaza de la o tara la alta.

  E van Wijk Group Companies

  Logistic E van Wijk

  Adresa: Str. Clujului 7, 407042,  Sannicoara, Jud. Cluj, Romania

  E. van Wijk Forwarding BV

  Adresa: Columbus 5, 7609 RM Almelo, Olanda

  E. van Wijk Logistics BV

  Adresa: Expeditiestraat 14 , 4283 JG Giessen, Olanda

  preloader image
  Call Now Button