Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul transportului international de marfa, Europa Expeditie va garanteaza servicii de top. Punem nevoile dumneavoastra pe primul loc, oferim solutii personalizate pentru toate serviciile de transport din portofoliu (transport la temperatura controlata , transport ADR , transport agabaritic,  transport express) si alte servicii conexe, precum depozitarea

In cele ce urmeaza, va vom spune ce putem face concret pentru transportul de marfa international pe care il solicitati.

Ce inseamna transportul international de marfuri?

Pe scurt, transportul international de marfuri presupune o deplasare cu incarcatura. Aceasta deplasare va fi efectuata de un vehicul cu punctul de plecare si destinatia in doua state diferite. Acest transport poate include si deplasarea prin una sau mai multe tari terte.

Care sunt etapele transportului de marfa?

Orice transport international de marfa prevede anumite etape dupa cum urmeaza: 

 • Se va inregistra cererea de transport, dupa ce se vor prezenta termenii, conditiile si preturile aferente transportului de marfa international;
 • Se va selecta si se va verifica furnizorul;
 • Se va face transferul cererii la furnizor;
 • Se va efectua transportul;
 • Se va finaliza transportul in urma receptiei marfurilor si ne vom ocupa de documentele necesare si transmiterea facturilor catre clienti.

Tipuri de marfuri ce pot fi transportate

Prin colaborarea cu firma noastra de expeditie va putem asigura transportul urmatoarelor tipuri de marfa: 

 • Marfuri generale, in regim FTL sau LTL;
 • Marfuri care necesita temperatura controlata;
 • Marfuri agabaritice;
 • Marfuri periculoase (ADR).

Servicii de transport marfa - rute internationale

Realizam transport rutier de marfa atat din/ spre state aflate in spatiul intracomunitar (Germania, Italia, Franta, Benelux, Polonia, Ungaria, Spania, Slovacia), precum si din/ spre state aflate in afara spatiului comunitar (Ucraina, Turcia,). La diversele destinatii pe care le frecventam, putem adauga si destinatia dumneavoastra.

Documente necesare

Indiferent de tipul transportului de marfa international, acesta trebuie sa indeplineasca o serie de reguli si sa respecte legislatia fiecarei tari pe care o tranziteaza. 

Suplimentar actelor pe care soferul trebuie sa le detina (act de identitate, permis de conducere, atestat profesional s.a.), el trebuie sa prezinte si documentele necesare transportului international de marfuri: 

 • documente de insotire a marfurilor;
 • scrisoare de transport international;
 • certificatul de agreere vamala si carnetul TIR daca se circula sub aceasta conventie;
 • autorizatii emise de Ministerul Transporturilor din tarile de destinatie sau tranzit, in functie de caz.

De ce sa alegeti Europa Expeditie?

Europa  Expeditie, membra a Grupului E van Wijk, este o casa de expeditie romano-olandeza, cu o expertiza de peste 20 de ani pe piata transporturilor si a serviciilor conexe. Misiunea noastra consta in oferirea de servicii calitative clientilor nostri, motiv pentru care ne selectam atent colaboratorii.

Cereti oferta!

Oferiti-ne mai multe detalii despre tipul transportului dumneavoastra aici si va vom contacta in cel mai scurt timp!

Formular de contact

  FAQ

  Oferim solutii logistice customizate pe nevoile clientului prin servicii de transport de inalta calitate si siguranta. Suntem un partener pentru toate transporturile la nivel auropean. Avem o expertiza de peste 20 de ani in domeniul transportului de marfuri, fiind mereu un partener de incredere in toate colaborarile pe care le-am stabilit. Alegem varianta cea mai buna pentru dumneavoastra, va calculam precis durata si distantele, luand in considerare toti factorii care pot aparea in realizarea transportului.

  Imediat dupa ce solicitarea dumneavoastra ajunge la noi, veti fi contactat de o persoana cu expertiza potrivita pe nevoile si cerintele dumneavoastra, fie prin intermediul telefonului, fie prin e-mail.

  Dupa completarea si transmiterea formularului de cerere a ofertei catre noi, vom reveni catre dumneavoastra cu solutia de transport potrivita nevoilor dumneavoastra, fie pe sosea, pe apa sau “din usa in usa”. Intreaga noastra echipa se dedica in totalitate succesului fiecarei colaborari.

  Garantam pentru raspunsul imediat la socilitarea dumneavoastra. Stim ca fiecare transport are cerinte specifice, iar expertiza noastra ne ajuta sa luam decizii eficiente si sigure in cel mai scurt timp. Echipa noastra va veni in intampinarea dumneavoastra cu cea mai buna solutie de transport, oferind servicii de inalta calitate si livrand marfa la timp si in siguranta.

  Pentru solicitarile privind transportul containerelor, avem nevoie de dimensiunea containerului pentru a sti care este tipul de camion necesar acestui transport, astfel incat sa putem gasi solutia potrivita pentru dumneavoastra.

  Noi nu avem un sistem de urmarire efectiva a camionului, dar reteaua noastra de transportatori dispune de astfel de sisteme de urmarire. Astfel ca, in orice moment al derularii transportului, putem avea informatii corecte si exacte privind locatia camionului.

  Da, vopselele intra in categoria marfurilor periculoase de tip ADR. Va putem aranja transportul de marfuri periculoase in aproape toate cazurile. Transportatorii nostri sunt specializati in aproape toate clasele ADR.

  Afla mai multe

  Pentru ca marfa sa fie mutata in conditii cat mai eficiente, ergonomice si de siguranta, avem nevoie de un suport dedicat acestei operatiuni. Suportul poarta denumirea de palet si poate fi din lemn, plastic sau metal. In alegerea celei mai bune variante, se tine cont de mai multi factori: tipul marfurilor, mediul de utilizare sau tipul sarcinii. Nu exista dimensiuni standard ale paletilor care sa fie reglementate la nivel international, deoarece terminologia si standardele de fabricatie variaza de la o tara la alta.

  E van Wijk Group Companies

  Logistic E van Wijk

  Adresa: Str. Clujului 7, 407042,  Sannicoara, Jud. Cluj, Romania

  E. van Wijk Forwarding BV

  Adresa: Columbus 5, 7609 RM Almelo, Olanda

  E. van Wijk Logistics BV

  Adresa: Expeditiestraat 14 , 4283 JG Giessen, Olanda

  preloader image
  Call Now Button