Transport marfa Anglia

Flag_of_the_United_Kingdom_(3-5).svg

EuropaExpeditie beneficiaza atat de o vasta experienta in realizarea transporturilor cu destinatia sau punctul de plecare Anglia, cat si de o larga retea de parteneri.

Astfel va putem oferi servicii logistice complete indiferent de tipul de marfa sau locatia de livrare sau incarcare din Marea Britanie sau Romania (/EU).

Aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand solicitati un transport de marfa pe relatia Anglia – Romania (/EU):

 • Marea Britanie nu face parte din Uniunea Europeana. Prin urmare, marfurile transportate inspre sau dinspre Anglia vor face obiectul formalitatilor vamale de tranzit
 • Declaratia vamala de tranzit se va deschide la incarcare de catre un comisionar vamal
 • Se va obtine un numar EORI
 • In cazul in care realizati un import in Marea Britanie, dupa incarcare comisionarul vamal din Marea Britanie care va inchide declaratia vamala de import, va va genera o declaratie de tranzit – formular C88. Comisionarul vamal sau transportatorul vor inregistra aceasta declaratie in UK Government Gateway/GVMS generand astfel codul de baza GMR, necesar in vederea trecerii frontierei EU – Marea Britanie.
 • In tara de destinatie se va inchide declaratia vamala de catre un comisionar vamal dupa care marfurile pot fi livrate destinatarului.

Mai multe detalii privind etapele transportului si ale formalitatilor vamale necesare le gasiti pe site-ul gov.uk, aici.

1. Rute de transport in Anglia

Europa Expeditie organizeaza transporturi in regim de camion complet sau de grupaj pentru ruta Romania – Anglia catre majoritatea oraselor sau centrelor logistice importante precum: Londra, Birmingham, Glasgow, Liverpool, Leeds, Sheffield, Edinburgh, Bristol, Manchester, Leicester etc. Efectuam transport de marfa si in Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord.

2. Preturi de transport din/spre Anglia

Factorii care pot influenta pretul unui transport din Anglia sunt urmatorii:

 • Tipul de transport (ex: desfasurarea unui transport agabaritic presupune obtinerea unor permise pentru zonele de trecere);
 • Volumul marfurilor
 • Greutatea marfurilor
 • Distanta de la punctul de incarcare pana la punctul de descarcare
 • Termenul de livrare
 • Taxele de feribot
 • Formalitatile vamale necesare
 • Alte servicii logistice solicitate de client

Pentru ca fiecare solicitare de transport este diferita, nevoile clientilor fiind diverse, ne puteti contacta pentru a va oferi solutii personalizate nevoilor dumneavoastra de transport.

3. Tipuri de transport Anglia–Romania / Romania–Anglia

3.1. Transport de marfa in regim FTL

Trasportul dedicat unui singur client. Acesta presupune inchirierea unui camion complet pentru transportarea marfurilor dintr-un punct in altul.  In majoritatea cazurilor, pretul consta in plata unui tarif pentru fiecare km pe care il parcurge camionul. Exista si situatii exceptionale in care pot sa apara taxe suplimentare, dar acestea sunt aduse la cunostinta clientului.

3.2. Transport de marfa in regim de grupaj

Un singur camion, marfa mai multor clienti. Se mai numeste si grupaj sau camion incarcat partial.

In comparatie cu transportul de marfa in regim FTL, in cazul LTL, clientul plateste un tarif per palet (daca marfa este paletizata) sau pe suprafata de podea ocupata in camion (daca marfa nu este paletizata).

4. Ce tipuri de marfa poti transporta din Anglia cu EuropaExpeditie?

Putem transporta orice tip de marfa inspre si dinspre Anglia, de la marfuri generale la marfuri periculoase (ADR), marfuri agabaritice, utilaje, marfuri cu temperatura controlata si alte asemenea.

5. Ce camioane folosim pentru a (a)duce marfa din Anglia in Romania?

O LISTA CU TIPURILE DE CAMIOANE PE CARE LE FOLOSIM:

 • Camion cu prelata
 • Camion frigorific
 • Trailer de tip flatbed/ trailer specializat

Intreaga noastra retea de parteneri detine in flota camioane care sunt autorizate si echipate adecvat fiecarui tip de transport solicitat.

Organizam transporturi de marfa catre Marea Britanie din toate tarile europene si invers.

Indiferent daca marfa pe care o aveti de transportat este un palet (pentru care aveti nevoie de transport in regim de grupaj), sau aveti de transportat un volum mai mare de marfa (pentru care aveti nevoie de un camion complet), Europa Expeditie va poate ajuta.

Daca marfa dumneavoastra se incadreaza in dimensiunile unui gabarit normal sau aveti nevoie de transportul unui utilaj agabaritic de mari dimensiuni, avem solutii pentru fiecare tip de transport.

In cazul in care nu aveti un comisionar vamal care sa se ocupe de formalitatile vamale, noi va putem ajuta cu toate acestea, dar si cu alte servicii aditionale de care aveti nevoie.

Vreti sa aflati mai multe informatii? Nu ezitati sa ne contactati!
Va vom pune la dispozitie intotdeauna o solutie logistica pentru transportul dumneavoastra.
V-ar placea sa va organizati/ planificati perfect transportul? Suntem bucurosi sa discutam posibilitatile intr-o consultatie gratuita.
Sunati-ne la +40 372 300205 sau la +40 372 300208.
Sunati la +40 372 300205 direct pentru expedieri urgente!
Aflati mai multe informatii despre asigurarea suplimentara a marfurilor.

E van Wijk Group Companies

Logistic E van Wijk

Adresa: Str. Clujului 7, 407042,  Sannicoara, Jud. Cluj, Romania

E. van Wijk Forwarding BV

Adresa: Columbus 5, 7609 RM Almelo, Olanda

E. van Wijk Logistics BV

Adresa: Expeditiestraat 14 , 4283 JG Giessen, Olanda

preloader image
Call Now Button