Transport marfa Belarus

Belarus este pe lista partenerilor cu care Romania intretine si dezvolta relatii si schimburi comerciale intense.

Peste 70% din cifra de afaceri inregistrata in comertul bilateral este reprezentata de importuri din Belarus in Romania. Principalele importuri din Belarus in 2021 au fost reprezentate de produse din industria lemnului produse siderurgice (sarme din fier; toroane, cabluri, benzi impletite), produse din industria chimica (fibre de sticla; alte placi, folii din materiale plastice; anvelope), materiale de constructii (articole din ciment, din beton; placi din ceramica), tractoare. Importurile principale de marfuri in Belarus din Romania: medicamente, porumb, anvelope, bare si tije din fier.

 

Belarus-1.2

Sursa: https://romania.mfa.gov.by/ro/bilateral_relations/trade_economic/ © При использовании материалов сайта ссылка на МИД Беларуси обязательна

Transportul acestor marfuri se face majoritar pe cale rutiera.

Daca aveti parteneri de afaceri in Belarus cu care realizati schimburi comerciale si sunteti in cautarea unui partener pentru a va asigura servicii de transport, trebuie sa tineti cont de urmatoarele informatii:

 • Belarus este in afara Uniunii Europene, deci transporturile se realizaza in baza autorizatiei specifice sau a carnetului TIR;
 • Se vor intocmi proceduri vamale de catre comisionari vamali atat la incarcarea marfurilor (deschiderea operatiunilor in tara  de export/declaratiei vamale de tranzit), cat si la livrarea acestora (inchiderea operatiunilor in tara de import/declaratiei vamale de tranzit);
 • De formalitatile vamale din Belarus se poate ocupa exclusiv importatorul/exportatorul in baza unei autorizatii speciale emise de Ministerul competent din Belarus; Transportatorul nu poate realiza aceste formalitati (ca si in cazul altor tari non UE), din acest motiv este foarte important sa va asigurati ca partenerul dumneavoastra din Belarus realizeaza import/export si este autorizat in acest sens de organele competente.
 • De asemenea este deosebit de important sa cunoasteti tranzitul permis pentru transportul bunurilor dumneavoastra. Cele mai scurte rute tranziteaza Ucraina, insa acest lucru nu este intotdeauna permis.
 • De formalitatile vamale din Romania se poate ocupa atat compania din Romania care este destinatarul sau expeditorul marfurilor, cat si transportatorul daca este mandatat in acest sens de catre compania din Romania.
 • Cele mai multe camioane care realizeaza transporturi intre Belarus sunt detinute de firme de transport din Belarus, Rusia sau Republica Moldova;
 • Pentru a avea acces la serviciile acestora, aveti nevoie sa colaborati cu o casa de expeditii din Romania care are relatii, parteneri si experienta pentru a realiza aceste transporturi.

Prin prisma experientei si a retelei vaste de parteneri din Belarus/Rusia/Republica Moldova, Europa Expeditie va poate oferi solutii de transport atat pentru export, cat si pentru import.

Rute de transport in Belarus

Realizam incarcari si livrari in toate regiunile si orasele importante ale Belarus: Minsk, Brest, Gomel, Grodno, Mogilev, Vitebsk etc.  Insa nu ne limitam la acestea. Putem cauta si oferi solutii specifice in functie de nevoile dumneavoastra de transport.

Cunoastem legislatia specifica si efectuam transportul in conformitate cu normele reglemetante pe teritoriul Belarus.

Preturi de transport din Belarus

Preturile pentru a transporta marfa din Belarus, depind de tipul de transport de care aveti nevoie, de volum, greutate, distanta, termen de livrare, dar si de serviciile aditionale precum transbordarea marfurilor.

Bineinteles, pretul depinde si de volumul de marfa si implict cereri de transport din piata, prezenta sau absenta capacitatii pe piata de transport, situatia avizelor de transport eliberate de organele de stat din Romania pentru carausii din Belarus etc

Pentru ca fiecare solicitare de transport este diferita, nevoile clientilor fiind diverse, ne puteti contacta pentru a va oferi solutii personalizate nevoilor dumneavoastra de transport.

Tipuri de transport Belarus – Romania / Romania – Belarus

Transport de marfa in regim FTL

Trasportul dedicat unui singur client. Acesta presupune inchirierea unui camion complet pentru transportarea marfurilor dintr-un punct in altul.  In majoritatea cazurilor, pretul consta in plata unui tarif pentru fiecare km pe care il parcurge camionul. Exista si situatii exceptionale in care pot sa apara taxe suplimentare, dar acestea sunt aduse la cunostinta clientului.

Transport de marfa in regim de grupaj

Un singur camion, marfa mai multor clienti. Se mai numeste si grupaj sau camion incarcat partial.

In comparatie cu transportul de marfa in regim FTL, in cazul LTL, clientul plateste un tarif per palet (daca marfa este paletizata) sau pe suprafata de podea ocupata in camion (daca marfa nu este paletizata).

Ce tipuri de marfa poti transporta din Belarus cu EuropaExpeditie?

Putem transporta orice tip de marfa inspre si dinspre Belarus, de la marfuri generale la marfuri periculoase (ADR), marfuri agabaritice, marfuri cu temperatura controlata si alte asemenea.

Ce camioane folosim pentru a aduce marfa din Belarus in Romania?

O lista cu tipurile de camioane pe care le folositi. De exemplu:

 • Camion cu prelata
 • Camion frigorific
 • Trailer de tip flatbed / trailer specializat
 • Autoutilitare 3,5 to

Partenerii cu care colaboram pentru transporturile de marfuri periculoase, detin in flota camioane autorizate si echipate adecvat pentru transportarea marfurilor ADR.

Vreti sa aflati mai multe informatii? Nu ezitati sa ne contactati!
Va vom pune la dispozitie intotdeauna o solutie logistica pentru transportul dumneavoastra.
V-ar placea sa va organizati/ planificati perfect transportul? Suntem bucurosi sa discutam posibilitatile intr-o consultatie gratuita.
Sunati-ne la +40 372 300205 sau la +40 372 300208.
Sunati la +40 372 300205 direct pentru expedieri urgente!
Aflati mai multe informatii despre asigurarea suplimentara a marfurilor.

E van Wijk Group Companies

Logistic E van Wijk

Adresa: Str. Clujului 7, 407042,  Sannicoara, Jud. Cluj, Romania

E. van Wijk Forwarding BV

Adresa: Columbus 5, 7609 RM Almelo, Olanda

E. van Wijk Logistics BV

Adresa: Expeditiestraat 14 , 4283 JG Giessen, Olanda

preloader image
Call Now Button