Cum alegeti cea mai buna casa de expeditii pentru transportul de marfa?

Casa de expeditii faciliteaza legatura dintre companiile care doresc sa transporte marfuri pe cale rutiera si companiile de transport detinatoare de parcuri auto.  

Insa, asa cum veti vedea in cele ce urmeaza, misiunea unei case de expeditii este mult mai complexa si nu se reduce la un simplu rol de intermediar, pe o piata atat de dinamica precum este cea a transporturilor de marfuri rutiere.

O casa de expeditii cu experienta poate genera economii importante, prin alegerea celor mai bune oferte pentru clientii cu marfa de transportat, din propria baza de colaboratori interni si internationali.

Asadar, pentru optimizarea costurilor asociate unui transport rutier de marfuri, este important sa alegeti un astfel de partener pe baza urmatoarelor criterii:

1. Reteaua de colaboratori interni / internationali

Este important ca o casa de expeditii cu care doriti sa colaborati sa dispuna de o baza extinsa de colaboratori, atat pe plan intern, cat si in afara granitelor tarii. 

Pozitionata intre cerere (dumneavoastra) si oferta (sute sau chiar mii de transportatori cu parcuri auto proprii), casa de expeditii poate alege cele mai eficiente solutii de transport, pe baza unor variabile precum: 

 • Specificul marfurilor pe care doriti sa le expediati: paletizata sau vrac; perisabila sau nu; generala sau periculoasa; 
 • Caracteristicile marfurilor pe care doriti sa le transportati: inaltime, lungime, latime, volum, greutate etc.;
 • Modul de incarcare / descarcare a marfurilor: pe sus sau pe lateral (camion cu prelata); prin spate (camion cu prelata / box) etc.;
 • Conditii de transport specifice: temperatura controlata, temperatura ambientala etc
 • Numarul de soferi: un singur sofer sau echipaj; 
 • Alte cerinte speciale: igienizarea camionului pentru expedierea alimentelor, nevoia de covorase antialunecare etc.

V-am pregatit un articol in care am clasificat tipurile de camioane in functie de mai multe criterii (tipul caroseriei, tonaj, capacitatea de incarcarea, tipul de marfa transportata).

1.1 Transportatorii din oferta casei de expeditii sunt siguri?

O casa de expeditii monitorizeaza constant istoricul si activitatea transportatorilor cu care colaboreaza, astfel incat beneficiarii sa poata avea suficiente garantii cu privire la urmatoarele aspecte:

 • Politele de asigurare ale acestora sunt incheiate si achitate la zi;
 • Nu exista antecedente de furt, accidente, transbordari de marfa neautorizate sau depaletizari ale bunurilor transportate etc;
 • Livrarea marfurilor catre destinatie poate respecta timpii prestabiliti. 

1.2 Costuri optimizate atat pentru Cerere, cat si pentru Oferta

O casa de expeditii poate garanta economii semnificative, atat pentru companiile beneficiare, cat si pentru companiile de transport cu care colaboreaza. Iata o serie de intrebari si raspunsuri ce pot lamuri acest aspect:

 • Compania beneficiara va suporta costurile pentru intoarcerea camionului gol? 

Iata un exemplu: in cazul unui transport de marfuri de la Iasi la Giurgiu, compania beneficiara va suporta doar costurile aferente expedierii bunurilor pana la destinatie. Pentru intoarcerea acestuia, casa de expeditii poate identifica in propria baza de date o companie cu marfa de transportat pe ruta de intoarcere a camionului respectiv, astfel incat acesta sa nu se intoarca gol. 

 • Ce se intampla daca marfurile nu ocupa intregul spatiu al camionului?

In cazul in care compania beneficiara doreste sa transporte aproximativ 5 tone de marfa, din capacitatea de incarcare a unui camion de 20 de tone, casa de expeditii va putea identifica si alte firme cu marfa de transportat pe aceeasi ruta, astfel incat autovehiculul respectiv sa poata fi incarcat complet.

1.3 Parteneriatul dumneavoastra cu Europa Expeditie

Alaturi de noi, puteti beneficia de cele mai bune camioane pentru transportul rutier al marfurilor din punctul A in punctul B, indiferent de tipul acestuia: 

Asiguram atat transporturi FTL (incarcare completa a camionului), cat si LTL (incarcare partiala a camionului), prin reteaua noastra extinsa de parteneri, atat de pe teritoriul UE, cat si din zona non-UE.

Destinatii UE spre care putem livra marfurile dumneavoastra:   

 • Germania 
 • Italia 
 • Franta 
 • Benelux 
 • Polonia 
 • Ungaria 
 • Spania 
 • Slovacia s.a

La diversele destinatii pe care le frecventam, putem adauga si destinatia dumneavoastra.

Destinatii non-UE in care ne desfasuram activitatea, prin intermediul partenerilor locali: 

 • Ucraina 
 • Rusia 
 • Turcia
 • Kazahstan s.a.

2. Servicii auxiliare oferite de casa de expeditii

Este important sa stabiliti un parteneriat cu o casa de expeditii flexibila, care isi poate adapta modul de lucru la nevoile si asteptarile clientului. 

Spunem acest lucru, deoarece expedierea efectiva a marfurilor poate fi sustinuta si de alte servicii conexe, pe care casa de expeditii le poate oferi companiei beneficiare: transbordarea marfurilor, depozitarea marfurilor, precum si alte activitati auxiliare de logistica.

2.1 Serviciile Europa Expeditie privind transbordarea marfurilor

Doriti sa impartiti marfa dintr-un camion in cantitati pentru mai multe livrari? Noi va putem ajuta! Oferim servicii de transbordare in deplina siguranta, fiecare operatiune de acest tip fiind supravegheata de personal calificat. 

Europa Expeditie vine in ajutorul dumneavoastra cu echipamente moderne, astfel incat operatiunile de transbordare sa poata fi realizate intr-un mod rapid, sigur si eficient.

2.2 Serviciile Europa Expeditie privind depozitarea marfurilor

Cautati furnizori de servicii pentru depozitarea marfurilor in diferite tari? Aveti acces la reteaua noastra de colaboratori pe aceasta arie de activitate, cu depozite in Olanda, Polonia, Ucraina. 

Daca doriti sa beneficiati de aceste servicii pe teritoriul tarii, va oferim solutii pentru depozitare in Bucuresti si Cluj-Napoca. Indiferent de perioada depozitarii, marfa dumneavoastra este in siguranta. 

Depozitele pe care vi le punem la dispozitie dispun de sisteme de supraveghere performante, iar manipularea marfurilor dumneavoastra se realizeaza in conditii de siguranta sporita. 

3. Echipa dedicata expeditiilor pe care doriti sa le realizati

Daca doriti sa colaborati cu o casa de expeditii, este important sa alegeti un partener dispus sa asigure o echipa dedicata proiectului dumneavoastra, cu expertiza in acest domeniu de activitate. 

In spatele succesului Europa Expeditie se afla de fiecare data oamenii. De aceea, atunci cand expediati marfuri catre destinatii din UE sau alte zone din regiune, Europa Expeditie vine in sprijinul dumneavoastra cu o echipa formata din profesionisti dedicati, pregatiti sa abordeze cu responsabilitate fiecare etapa a proiectului. 

Credem in abilitatea oamenilor nostri de a identifica cele mai bune solutii logistice pentru dumneavoastra, in cel mai scurt timp. Expertiza noastra de peste 20 de ani, la cel mai inalt nivel al transporturilor nationale si internationale de marfuri, ne recomanda ca fiind un partener viabil, stabil si de incredere

Cereti o oferta!

Daca doriti sa va devenim parteneri de drum, va invitam sa cereti o oferta! Europa Expeditie livreaza marfurile dumneavoastra la timp si in siguranta, prin propria retea de transportatori interni si internationali.

preloader image
Call Now Button